1. שלב 1: התחילו בהכנת הבצק. בקערה גדולה, ערבבו את המחמצת הפעילה עם המים הפושרים. אני תמיד אוהבת להשתמש בידיים בשלב הזה, כי זה נותן לי תחושה טובה של המרקם. ערבבו עד שהמחמצת מתמוססת לחלוטין במים.
2. שלב 2: הוסיפו את הקמח לקערה בהדרגה. אני ממליצה להוסיף כוס אחת בכל פעם ולערבב היטב בין כל הוספה. זה עוזר להבטיח שהקמח מתפזר באופן שווה בתערובת. אם אתם משתמשים במיקסר, השתמשו בוו הלישה במהירות נמוכה.
3. שלב 3: לאחר שהקמח נטמע בתערובת, הוסיפו את המלח, שמן הזית, והדבש או הסוכר אם בחרתם להשתמש בהם. ערבבו היטב עד שהבצק מתחיל להתגבש. אם הבצק מרגיש יבש מדי, אפשר להוסיף מעט מים, כף אחת בכל פעם, עד שהבצק רך וגמיש.
4. שלב 4: כעת הגיע הזמן ללוש את הבצק. אם אתם לשים ביד, העבירו את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולושו במשך כ-10 דקות. אם אתם משתמשים במיקסר, המשיכו ללוש במהירות בינונית למשך 5-7 דקות. הבצק צריך להיות חלק וגמיש, ולא דביק מדי.
5. שלב 5: לאחר הלישה, הניחו את הבצק בקערה משומנת קלות. כסו את הקערה במגבת לחה או בניילון נצמד והניחו לבצק לתפוח במקום חמים למשך כ-4-6 שעות. אני אוהבת להניח את הקערה ליד חלון שמשי או בתנור כבוי עם האור דולק. הבצק צריך להכפיל את נפחו.
6. שלב 6: לאחר שהבצק תפח, העבירו אותו למשטח עבודה מקומח קלות. בעדינות, שטחו את הבצק והוציאו ממנו את האוויר. זה הזמן להיות עדינים, כדי לא לפגוע במבנה הבועות שנוצרו במהלך ההתססה.
7. שלב 7: עיצוב הכיכר. קפלו את הבצק לצורת כיכר על ידי קיפול הקצוות פנימה, כמו מעטפה. הפכו את הבצק כך שהצד החלק יהיה כלפי מעלה. הניחו את הכיכר על נייר אפייה מקומח קלות או על מגבת מקומחת, וכסו שוב במגבת לחה. תנו לבצק לתפוח פעם נוספת למשך כשעה.
8. שלב 8: בזמן שהבצק תופח, חממו את התנור ל-230 מעלות צלזיוס. אם יש לכם אבן אפייה או סיר ברזל יצוק, הכניסו אותם לתנור לחימום מוקדם. זה יעזור ליצור קרום פריך במיוחד.
9. שלב 9: כאשר הבצק מוכן לאפייה, בעדינות העבירו אותו לתבנית האפייה החמה או לסיר הברזל. אם תרצו, תוכלו לחרוץ את פני הכיכר בעזרת סכין חדה כדי לאפשר לבצק להתרחב בצורה יפה במהלך האפייה.
10. שלב 10: אפו את הלחם במשך 20 דקות עם מכסה (אם אתם משתמשים בסיר ברזל יצוק), ולאחר מכן הסירו את המכסה והמשיכו לאפות עוד 20-25 דקות, או עד שהלחם מקבל צבע זהוב עמוק ונשמע חלול כשדופקים עליו בעדינות.
11. שלב 11: הוציאו את הלחם מהתנור והניחו לו להתקרר על רשת למשך לפחות שעה לפני החיתוך. אני יודעת שזה קשה, אבל ההמתנה תאפשר ללחם להתייצב ולקבל את המרקם המושלם. ועכשיו, כל שנותר הוא ליהנות מהכיכר הטרייה שלכם עם מעט חמאה או שמן זית. בתיאבון!