הברוקולי הוא אחד הירקות הירוקים המוכרים והאהובים ביותר, והוא מציע שפע של יתרונות בריאותיים מרשימים. הנה 13 סיבות למה כדאי לשלב ברוקולי בתזונה היומית שלכם:
עשיר בנוגדי חמצון
הברוקולי מכיל כמויות גבוהות של נוגדי חמצון כמו ויטמין C, בטא-קרוטן ופלבונואידים, המסייעים בהגנה על התאים מפני נזקי רדיקלים חופשיים ומפחיתים את הסיכון למחלות כרוניות כמו סרטן ומחלות לב.תומך במערכת החיסון
הברוקולי מכיל ויטמינים ומינרלים כמו ויטמין C, אבץ וסלניום, שמחזקים את מערכת החיסון ותורמים להעלאת עמידות הגוף מפני מחלות וזיהומים.מסייע בשמירה על משקל תקין
הברוקולי הוא ירק דל קלוריות ועשיר בסיבים תזונתיים, מה שמסייע בתחושת שובע לאורך זמן ומונע אכילת יתר.משפר את בריאות העור והשיער
הברוקולי עשיר בוויטמין C ובקרוטנואידים, נוגדי חמצון חזקים שמסייעים בשמירה על עור בריא וזוהר, מונעים קמטים ומגנים על השיער מפני נזקים.תומך בבריאות העצמות
הברוקולי מכיל כמויות גבוהות של סידן, מגנזיום וויטמין K, שמסייעים לשמירה על בריאות העצמות ולמניעת אוסטאופורוזיס. הוא תומך בצפיפות עצם טובה.מסייע במניעת דלקות
הברוקולי מכיל תרכובות גופרית טבעיות כמו סולפורפן, שמסייעות בהפחתת דלקות בגוף ותורמות להקלה על תסמיני דלקת כרונית ודלקות מפרקים.משפר את בריאות הלב
הברוקולי מכיל נוגדי חמצון ותרכובות גופרית שמסייעים בשמירה על בריאות הלב וכלי הדם, תורמים להפחתת לחץ הדם ושומרים על רמות כולסטרול תקינות.מסייע בניקוי הגוף מרעלים
הברוקולי מכיל גלוקוזינולטים, רכיבים שתורמים לניקוי הגוף מרעלים ותומכים בתפקוד הכבד ומערכת הפינוי.משפר את בריאות העיניים
הברוקולי מכיל לוטאין וזאקסנטין, נוגדי חמצון חזקים שתורמים לשמירה על בריאות העיניים ולהפחתת הסיכון למחלות ראייה כמו ניוון מקולרי וקטרקט.מסייע בשיפור העיכול
הברוקולי עשיר בסיבים תזונתיים שתורמים לשיפור תפקוד מערכת העיכול, מונעים עצירות ותורמים לבריאות המעיים. הסיבים גם מסייעים בניקוי המעי ובשמירה על מערכת עיכול בריאה.תומך בבריאות הנפשית
הברוקולי עשיר בחומצה פולית, ויטמינים מקבוצת B ומגנזיום, שתורמים לתפקוד תקין של מערכת העצבים ולשמירה על בריאות הנפש. הוא מסייע בהפחתת תחושות מתח וחרדה ותומך ברווחה נפשית כללית.תורם לאיזון רמות הסוכר בדם
הסיבים שבברוקולי מסייעים באיזון רמות הסוכר בדם ומונעים עליות חדות לאחר הארוחה.מסייע בהפחתת הסיכון לסרטן
הברוקולי מכיל תרכובות כמו סולפורפן ואינדול-3-קרבינול, שנחקרו בהקשר להפחתת הסיכון לסוגי סרטן שונים, כולל סרטן השד, הערמונית והמעי הגס.
איך לשלב ברוקולי בתפריט היומי
קבלו כמה רעיונות מעניינים כדי להכניס ברוקולי לשגרת התזונה שלכם
-
סלט ברוקולי טרי
סלט ברוקולי טרי עם שקדים קלויים, חמוציות, ובצל סגול חתוך דק, בתיבול של שמן זית ולימון, הוא סלט רענן ומלא בטעמים. תוספת של גבינת פטה מפוררת יכולה לשדרג את הסלט ולהוסיף לו קראנצ’יות. -
מרק ברוקולי עשיר
מרק ברוקולי הוא דרך נהדרת להתחמם ביום חורף קר. -
פשטידת ברוקולי וגבינות
פשטידת ברוקולי וגבינות היא מנה קלה להכנה, שמתאימה לארוחת ערב או לאירוח. הברוקולי המאודה משתלב נהדר עם גבינות כמו קשקבל, מוצרלה ופטה, בתוספת בצק פריך או קוואקר. -
ברוקולי מוקפץ
ברוקולי מוקפץ עם ירקות נוספים כמו גזר, פטריות ופלפל אדום, בתיבול סויה וג’ינג’ר, הוא תוספת נהדרת לכל ארוחה. ניתן להגיש את המנה על אורז או אטריות לקבלת מנה מלאה ומזינה. -
ברוקולי קלוי בתנור
קלו פרחי ברוקולי בתנור עם מעט שמן זית, מלח, ופלפל. הקליה בתנור מעניקה לברוקולי קריספיות נעימה ומשדרגת את הטעם. -
פסטה ברוקולי עם שום ושמן זית
פסטה ברוקולי היא מנה קלה ומהירה להכנה. ברוקולי מבושל עם הרבה שום קצוץ, שמן זית ופלפל צ’ילי מוסיף טעם וחריפות עדינה. הוסיפו את הברוקולי לפסטה מבושלת וקבלו ארוחת ערב מזינה וטעימה. -
קציצות ברוקולי ואורז
קציצות ברוקולי עם אורז, בצל ותבלינים הן אופציה נהדרת לצמחונים או לכל מי שמחפש תוספת בריאה וטעימה. ניתן להגיש עם יוגורט ושום או רוטב טחינה בצד. -
ברוקולי באפייה על הגריל
הכינו ברוקולי על הגריל בתיבול של שום, לימון ושמן זית. הטעמים מתעצמים עם האפייה על הגריל, וזו דרך מצוינת להוסיף ברוקולי למנה עיקרית, כמו דגים או בשרים. -
ברוקולי במנות אסיאתיות
הוסיפו ברוקולי למנות אסיאתיות כמו פאד תאי או קארי. -
ברוקולי בפשטידות ובמאפים
הוסיפו ברוקולי למאפים כמו קיש, פשטידה או פיצה ביתית. הברוקולי מביא עימו טעם רענן וירוק, ומשתלב נהדר עם גבינות ותוספות אחרות.
טיפים לבישול ואחסון ברוקולי
-
אחסון במקרר
שמרו את הברוקולי במקרר בשקית ניילון או קופסה אטומה. הוא יישמר היטב עד שבוע. -
בישול קצר לשמירת הערכים התזונתיים
הקפידו לבשל את הברוקולי לזמן קצר כדי לשמור על ערכיו התזונתיים. בישול יתר עלול להפחית את כמות הויטמינים והמינרלים. -
השריה במים חמים
כדי לשמור על הצבע הירוק והטרי של הברוקולי לאחר הבישול, ניתן להשרות אותו במים קרים מיד לאחר הבישול.