12 יתרונות בריאותיים של אפונה שאתם חייבים להכיר

אפונה יתרונות בריאותיים
איתי

האפונה, אחד מהירקות הנפוצים ביותר במטבח הישראלי, הוא לא רק תוספת ירוקה וטעימה לכל מנה, אלא גם מקור למגוון יתרונות בריאותיים מרשימים.

הנה 12 סיבות למה כדאי לשלב אפונה בתזונה היומית שלכם:

  1. עשירה בחלבון צמחי
    האפון הוא מקור מצוין לחלבון צמחי, במיוחד עבור אלו שנמנעים מבשר או מוצרים מן החי. צריכת אפונה יכולה לסייע בשמירה על מסת שריר ובתפקוד הכללי של הגוף.

  2. מסייעת בשמירה על משקל תקין
    האפון עשיר בסיבים תזונתיים וחלבונים, מה שתורם לתחושת שובע לאורך זמן ומסייע בניהול משקל תקין.

    הוא דל קלוריות וניתן לשלב אותו במגוון רחב של מנות.

  3. משפרת את בריאות הלב
    האפונה מכילה נוגדי חמצון כמו פוליפנולים וקרוטנואידים, שמסייעים בהגנה על הלב וכלי הדם. היא גם מכילה חומצה פולית, שמפחיתה את רמות ההומוציסטאין בדם ומפחיתה את הסיכון למחלות לב.

  4. תומכת במערכת העיכול
    האפונה עשירה בסיבים תזונתיים שתורמים לשיפור תפקוד מערכת העיכול, מסייעים במניעת עצירות ותורמים לבריאות המעיים. הסיבים מסייעים בשמירה על מערכת עיכול בריאה ותורמים לאיזון טוב של חיידקי המעי.

  5. מסייעת באיזון רמות הסוכר בדם
    הסיבים שבאפונה מסייעים באיזון רמות הסוכר בדם ומונעים עליות חדות לאחר הארוחה. היא מתאימה במיוחד לאנשים הסובלים מסוכרת סוג 2 שרוצים לשמור על רמות סוכר מאוזנות.

  6. מחזקת את מערכת החיסון
    האפונה מכילה ויטמין C ואבץ, שתורמים לחיזוק מערכת החיסון ולהגנה מפני זיהומים ומחלות חורף.

    היא תורמת לשמירה על מערכת חיסון חזקה ויעילה.

  7. משפרת את בריאות העור והשיער
    האפונה עשירה בוויטמינים כמו ויטמין A וויטמין E, שמסייעים בשמירה על עור בריא וזוהר, מונעים קמטים ומגנים על השיער מפני נזקים.

  8. תומכת בבריאות העצמות
    האפונה מכילה מינרלים כמו סידן, מגנזיום וויטמין K, שתורמים לשמירה על בריאות העצמות ולמניעת אוסטאופורוזיס.

  9. מסייעת בניקוי הגוף מרעלים
    האפונה תורמת לניקוי הגוף מרעלים בזכות תכולת הסיבים והנוגדי חמצון שבה. היא תומכת בתפקוד הכבד ומערכת הפינוי.

  10. מסייעת בהפחתת דלקות בגוף
    האפונה מכילה רכיבים אנטי-דלקתיים טבעיים שיכולים לסייע בהפחתת דלקות בגוף, כולל דלקות מפרקים ודלקות כרוניות אחרות.

  11. משפרת את בריאות העיניים
    האפונה מכילה לוטאין וזאקסנטין, נוגדי חמצון חזקים שתורמים לשמירה על בריאות העיניים ומפחיתים את הסיכון להתפתחות מחלות ראייה כמו ניוון מקולרי וקטרקט.

  12. תומכת בבריאות הנפשית
    האפונה מכילה חומצה פולית, ויטמינים מקבוצת B ומגנזיום, שתורמים לתפקוד תקין של מערכת העצבים ולשמירה על בריאות הנפש.

    היא מסייעת להפחתת תחושות מתח וחרדה ותומכת ברווחה נפשית כללית.

 

האפונה היא ירק קטן עם יתרונות בריאותיים עצומים.

בין אם אתם משלבים אותה במנות עיקריות, תבשילים, מרקים או סלטים, היא תורמת לבריאותכם בדרכים רבות.

אין ספק שכדאי לשלב את האפונה בתזונה היומית שלכם כדי ליהנות מהשפעותיה המיטיבות על הגוף והנפש.

עשוי לעניין אותך

מתכונים מובילים

דילוג לתוכן