12 יתרונות בריאותיים מפתיעים של אבטיח

אבטיח יתרונות בריאותיים
איתי

האבטיח הוא אחד הפירות המזוהים ביותר עם הקיץ, ולא בכדי – הוא מרענן, מתוק ומלא במים. אבל מעבר לטעם המרענן שלו, האבטיח טומן בחובו יתרונות בריאותיים מפתיעים שכדאי להכיר. הנה 12 סיבות למה כדאי לשלב את האבטיח בתפריט היומי שלכם:

  1. שומר על לחות הגוף
    האבטיח מכיל מעל 90% מים, מה שהופך אותו לפרי מושלם לשמירה על לחות הגוף, במיוחד בימי הקיץ החמים. צריכת אבטיח עוזרת למנוע התייבשות ומספקת תחושת רעננות.

  2. עשיר בליקופן – נוגד חמצון עוצמתי
    האבטיח הוא אחד המקורות העשירים בליקופן, נוגד חמצון חזק שתורם להגנה על התאים מפני נזקים חמצוניים ומפחית את הסיכון למחלות כרוניות כמו סרטן ומחלות לב.

  3. מסייע בשמירה על בריאות הלב
    ליקופן, לצד נוגדי חמצון נוספים שבאבטיח, תורמים לשמירה על בריאות הלב.

    צריכת אבטיח עשויה לסייע בהפחתת לחץ הדם ולהפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם.

  4. משפר את בריאות העור
    הוויטמינים A ו-C שבאבטיח מסייעים בשמירה על עור בריא וזוהר. ויטמין A תורם לייצור תאי עור חדשים, בעוד שוויטמין C תורם לייצור קולגן ומסייע במניעת הופעת קמטים.

  5. תומך בבריאות העיניים
    האבטיח מכיל בטא-קרוטן, שמומר בגוף לוויטמין A, החיוני לשמירה על בריאות העיניים ולמניעת מחלות ראייה כמו ניוון מקולרי וקטרקט.

  6. מסייע בשמירה על משקל תקין
    האבטיח הוא פרי דל קלוריות ועשיר במים, מה שהופך אותו לחטיף מושלם למי שמנסה לשמור על משקל תקין. הסיבים שבו תורמים לתחושת שובע ומסייעים במניעת אכילת יתר.

  7. מקל על כאבי שרירים
    מחקרים מצביעים על כך שמיץ אבטיח יכול לסייע בהפחתת כאבי שרירים ובשיפור ההתאוששות לאחר פעילות גופנית.

    החומצה האמינית ציטרולין שבאבטיח תורמת לשיפור זרימת הדם ולהפחתת כאבים ודלקות בשרירים.

  8. מסייע באיזון רמות הסוכר בדם
    למרות המתיקות שלו, האבטיח מכיל סיבים תזונתיים שמסייעים באיזון רמות הסוכר בדם. הוא מתאים גם לאנשים הסובלים מסוכרת מסוג 2, בתנאי שנצרך במתינות.

  9. מכיל חומרים אנטי דלקתיים
    האבטיח מכיל רכיבים אנטי-דלקתיים טבעיים שמסייעים בהפחתת דלקות בגוף, כולל דלקות מפרקים ודלקות במערכת העיכול. הוא תורם לבריאות כללית ולתחושת רוגע בגוף.

  10. ממריץ את מערכת החיסון
    הוויטמין C שבאבטיח תורם לחיזוק מערכת החיסון ולהגנה מפני מחלות. צריכת אבטיח יכולה לסייע במניעת הצטננות ומחלות חורף.

  11. מסייע בניקוי הגוף מרעלים
    תכולת המים הגבוהה של האבטיח תורמת לניקוי הגוף מרעלים. האבטיח מסייע בשיפור תפקוד הכליות ומערכת הפינוי, ומסייע בהוצאת רעלים מהגוף.

  12. תורם לשיפור הבריאות הנפשית
    האבטיח מכיל ויטמינים ומינרלים שתורמים לשיפור מצב הרוח ולהפחתת תחושות מתח וחרדה.

    האבטיח יכול להיות חלק מתזונה שתומכת ברווחה נפשית ובבריאות נפשית כללית.

איך לשלב אבטיח בתפריט היומי שלכם

האבטיח הוא פרי מגוון שמתאים למגוון מנות ומתכונים. הנה כמה רעיונות איך לשלב את האבטיח בתזונה היומית שלכם:

  1. שייק אבטיח מרענן
    הכינו שייק מרענן עם אבטיח, מיץ לימון ונענע טרייה. השייק הזה לא רק טעים אלא גם מעניק תחושת רעננות ומלא בוויטמינים. תוכלו להוסיף גם קוביות קרח כדי לקבל שייק קר ומצנן במיוחד לימי הקיץ החמים.

  2. סלט אבטיח ופטה
    סלט אבטיח ופטה הוא שילוב קלאסי של טעמים. חתכו קוביות אבטיח, הוסיפו גבינת פטה מפוררת, עלי נענע וקצת שמן זית – והרי לכם סלט קייצי, מרענן ומלא בטעם.

  3. קוביות אבטיח קפואות לנשנוש
    חתכו את האבטיח לקוביות, הניחו במקפיא וקבלו קוביות אבטיח קפואות לנשנוש בכל עת.

    הקוביות הקפואות הן תוספת מושלמת לשייקים, סלטים או פשוט כנשנוש בריא ביום חם.

  4. קרפצ’יו אבטיח
    למנה קלה ומרעננת, חתכו פרוסות דקות של אבטיח והגישו עם מעט גבינת עיזים, עלי רוקט, ושפריץ של חומץ בלסמי. קרפצ’יו אבטיח הוא מנה מרשימה וקלילה שמתאימה לכל ארוחה או אירוח.

  5. מיץ אבטיח טרי
    סחטו אבטיח לקבלת מיץ טרי, מתוק וטבעי. המיץ הזה הוא דרך נהדרת ליהנות מיתרונותיו הבריאותיים של האבטיח, והוא מתאים במיוחד לארוחת בוקר או כחטיף מרענן באמצע היום.

  6. גלידת אבטיח ביתית
    הכינו גלידת אבטיח ביתית באמצעות טחינת קוביות אבטיח קפואות עם מעט יוגורט ודבש. הגלידה הזו היא קינוח מרענן וקל להכנה, שמספק את המתיקות הטבעית של האבטיח ללא תוספת סוכר.

  7. סורבה אבטיח
    לסורבה קריר ומתוק, ערבבו אבטיח טחון עם מעט מיץ לימון, שפריץ של מים וג’ינג’ר מגורד.

    הקפיאו בתבניות, ותקבלו סורבה קריר ובריא שמושלם לימי הקיץ.

  8. סלט אבטיח וקינואה
    שדרגו את סלט הקינואה שלכם עם קוביות אבטיח, גבינת עיזים, אגוזי מלך ועלי נענע. השילוב של המתיקות מהאבטיח והמליחות מהגבינה יוצר סלט מלא בטעמים שמפתיעים את החיך.

  9. קוקטייל אבטיח וודקה
    לאירוח קיצי, הכינו קוקטייל מרענן עם מיץ אבטיח טרי, וודקה, מיץ לימון ונענע טרייה. הקוקטייל הזה הוא דרך נהדרת ליהנות מאבטיח בצורה אחרת, והוא מתאים במיוחד למסיבות או ערבים קיציים במרפסת.

  10. אבטיח בגריל
    כן, אפשר גם לצלות אבטיח! חיתכו פרוסות עבות של אבטיח, הניחו על הגריל לכמה דקות מכל צד עד שהוא מקבל סימני חריכה קלים. הגריל מחזק את המתיקות של האבטיח, וזו מנה צדדית מושלמת לצד מנות בשריות.

  11. מרק קר של אבטיח ומלפפון
    לארוחה קלילה ומרעננת, הכינו מרק קר עם אבטיח, מלפפון, מעט נענע ומיץ לימון.

    המרק הזה הוא משקה מרענן שמושלם כפתיח לארוחה או כנשנוש ביום חם.

  12. מיני פיצות אבטיח
    חתכו עיגולים דקים של אבטיח, והניחו עליהם תוספות כמו גבינת פטה, זיתים ונענע טרייה. מיני פיצות אבטיח הן נשנוש מהיר, טעים ומלא בצבעים, שמתאים לארוחת בוקר או כאוכל למסיבות.

טיפים לאחסון ושימוש באבטיח

  1. בחירת אבטיח
    כדי לבחור אבטיח בשל, חפשו פרי כבד יחסית לגודלו עם קליפה ירוקה בהירה ועלים יבשים. נקישות קלות על האבטיח אמורות להפיק צליל חלול, שמעיד על פרי בשל ועסיסי.

  2. אחסון
    אבטיח שלם יכול להישמר בטמפרטורת החדר במשך מספר ימים. לאחר חיתוך, יש לאחסן את האבטיח במקרר כשהוא עטוף בניילון נצמד כדי לשמור על טריותו ומרקמו.

  3. הקפאה
    אם יש לכם עודף של אבטיח, ניתן להקפיא אותו לשימוש מאוחר יותר.

    חתכו את האבטיח לקוביות, הניחו במקפיא על מגש עד להקפאה מוחלטת, ולאחר מכן אחסנו בשקיות הקפאה. הקוביות הקפואות מתאימות לשייקים, סורבה או פשוט כנשנוש קריר.

האבטיח הוא לא רק פרי קיצי טעים, אלא גם תוספת בריאה ומזינה לכל תפריט. עם כל כך הרבה דרכים לשלב אותו במנות שונות, אין סיבה שלא ליהנות מיתרונותיו הבריאותיים והקולינריים של האבטיח. בין אם תבחרו לשלב אותו בסלטים, להכין ממנו קינוחים מרעננים או פשוט לאכול אותו טרי, האבטיח הוא פרי מושלם שמשדרג כל ארוחה ומבטיח לבריאות טובה ולרעננות בימי הקיץ החמים.

 
 

עשוי לעניין אותך

מתכונים מובילים

דילוג לתוכן