מה זה פשתן?
פשתן הוא צמח שמקורו במזרח התיכון, והוא משמש מזה אלפי שנים למגוון רחב של שימושים. הזרעים הקטנים של הפשתן הם מקור עשיר לחומרים מזינים ויתרונות בריאותיים רבים. אז מה הופך את הזרע הקטן הזה לכל כך מיוחד?
עשיר באומגה 3
אחד היתרונות הבולטים של זרעי הפשתן הוא התכולה הגבוהה של חומצות שומן אומגה 3. חומצות אלו חיוניות לבריאות הלב, המוח והעור. הן מסייעות בהפחתת דלקות, שיפור תפקוד המוח והפחתת הסיכון למחלות לב.
זרעי הפשתן מכילים כמות מרשימה של סיבים תזונתיים, המסייעים בשמירה על מערכת עיכול בריאה. הסיבים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, שיפור תפקוד המעיים והפחתת הסיכון למחלות כרוניות כמו סוכרת וסרטן המעי הגס.
נוגדי חמצון
זרעי הפשתן עשירים בנוגדי חמצון, המסייעים בהגנה על הגוף מפני נזקי רדיקלים חופשיים.
זרעי הפשתן הם מקור טוב לחלבונים, מה שהופך אותם למזון מצוין לצמחונים וטבעונים. החלבונים מסייעים בבניית שרירים, שיפור תפקוד המערכת החיסונית ושמירה על תחושת שובע לאורך זמן.
ליגננים
זרעי הפשתן מכילים ליגננים, שהם סוג של פיטואסטרוגנים. ליגננים מסייעים באיזון הורמונלי, הפחתת הסיכון לסרטן השד והערמונית ושיפור בריאות העצם.
איך לשלב זרעי פשתן בתזונה היומית?
ישנן דרכים רבות לשלב זרעי פשתן בתזונה היומית. ניתן להוסיף אותם ליוגורט, שייקים, סלטים, דגנים ואפילו לאפייה. חשוב לטחון את הזרעים לפני השימוש, כדי להבטיח שהגוף יוכל לספוג את כל החומרים המזינים.
סיכום
זרעי הפשתן הם מזון על אמיתי, עם יתרונות בריאותיים רבים ומגוונים.