פלפל אנגלי (פימנטה) – התבלין שמקורו בעץ והמקום שלו במטבח

פלפל אנגלי (פימנטה) – התבלין שמקורו בעץ והמקום שלו במטבח
איתי

מה זה פלפל אנגלי?

פלפל אנגלי, הידוע גם בשם פימנטה, הוא תבלין ייחודי שמקורו בעץ הפימנטה. העץ הזה גדל בעיקר באזורים טרופיים כמו ג’מייקה, מקסיקו והאיים הקריביים. הפירות של העץ נראים כמו גרגרי פלפל שחור, אך הטעם שלהם הוא שילוב מרתק של קינמון, אגוז מוסקט וציפורן.

ההיסטוריה של פלפל אנגלי

הפלפל האנגלי התגלה לראשונה על ידי הספרדים במאה ה-16, והם הביאו אותו לאירופה. מאז, הוא הפך לחלק בלתי נפרד מהמטבח האירופאי והעולמי. השם “פלפל אנגלי” ניתן לו על ידי הבריטים, שהיו משוגעים על הטעם הייחודי שלו.

השימושים הקולינריים של פלפל אנגלי

פלפל אנגלי הוא תבלין רב-שימושי שניתן להשתמש בו במגוון רחב של מנות. הוא מתאים במיוחד לתבשילים, מרקים, רטבים ואפילו קינוחים.

במטבח הקריבי, הוא משמש כתבלין מרכזי במנות כמו ג’רק צ’יקן. במטבח האירופאי, הוא נפוץ בתבשילים חורפיים כמו תבשילי בשר ורטבים עשירים.

היתרונות הבריאותיים של פלפל אנגלי

מעבר לטעם המיוחד שלו, לפלפל האנגלי יש גם יתרונות בריאותיים רבים. הוא מכיל נוגדי חמצון שעוזרים להילחם ברדיקלים חופשיים, והוא ידוע גם בתכונותיו האנטי-דלקתיות. בנוסף, הוא יכול לסייע בעיכול ולשפר את בריאות מערכת העיכול.

איך לבחור ולאחסן פלפל אנגלי

כשאתם קונים פלפל אנגלי, חשוב לבחור גרגרים שלמים ולא טחונים. הגרגרים השלמים שומרים על הטעם והארומה שלהם לאורך זמן רב יותר. יש לאחסן את הגרגרים בכלי אטום במקום קריר ויבש, כדי לשמור על טריותם.

מתכון פשוט עם פלפל אנגלי

אם אתם רוצים לנסות את הפלפל האנגלי במטבח שלכם, הנה מתכון פשוט וטעים:

תבשיל עוף עם פלפל אנגלי. כל מה שאתם צריכים זה עוף, בצל, שום, גזר, תפוחי אדמה, גרגרי פלפל אנגלי, מלח ופלפל. מטגנים את הבצל והשום, מוסיפים את העוף והירקות, מתבלים בגרגרי פלפל אנגלי, מלח ופלפל, ומבשלים עד שהעוף רך והירקות מבושלים.

פלפל אנגלי הוא תבלין מרתק שמוסיף עומק וטעם לכל מנה. נסו אותו במטבח שלכם ותגלו עולם חדש של טעמים.

עשוי לעניין אותך

מתכונים מובילים

דילוג לתוכן