כשמדובר בארוחת ערב דלת קלוריות, מנגולד הוא אחד הירקות המושלמים להוסיף לתפריט. הירק הירוק והעלים הזה לא רק טעים, אלא גם מלא בערכים תזונתיים שיכולים לשדרג כל ארוחה. אז איך אפשר לשלב מנגולד בארוחת הערב שלכם בצורה קלה וטעימה?
מה זה מנגולד?
מנגולד, הידוע גם בשם סלק עלים, הוא ירק עלים ירוק ממשפחת הסלקיים. הוא עשיר בויטמינים כמו ויטמין A, C ו-K, ומינרלים כמו ברזל ומגנזיום. המנגולד הוא ירק רב-שימושי שניתן לשלב במגוון מנות, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת לארוחת ערב קלה ובריאה.
יתרונות בריאותיים של מנגולד
המנגולד מכיל נוגדי חמצון חזקים שעוזרים להגן על הגוף מפני נזקים של רדיקלים חופשיים.
איך להכין מנגולד כתוספת לארוחת ערב?
הכנת מנגולד היא פשוטה ומהירה. ניתן לאדות את העלים עם מעט שמן זית, שום ומלח, ולהגיש כתוספת לצד מנת חלבון כמו עוף או דג. אפשר גם להוסיף את המנגולד למרקים, תבשילים או אפילו לשייקים ירוקים. השילוב של מנגולד עם מרכיבים אחרים יכול להעשיר את הטעמים ולהוסיף צבע לכל מנה.
מתכון קליל למנגולד מוקפץ
להכנת מנגולד מוקפץ, תצטרכו חבילת מנגולד טרי, שתי כפות שמן זית, שני שיני שום קצוצות, ומעט מלח ופלפל לפי הטעם.
למה לבחור במנגולד?
המנגולד הוא ירק זול, זמין ובריא, שמוסיף טעם וצבע לכל ארוחה. הוא מתאים במיוחד לארוחות ערב קלות, כאשר רוצים לשמור על תזונה מאוזנת מבלי לוותר על הטעם. אז בפעם הבאה שאתם מחפשים תוספת קלילה ובריאה לארוחת הערב, זכרו את המנגולד!