המטבח הים תיכוני ידוע במגוון הרחב של הירקות שבו, ואחד הכוכבים הבולטים הוא המנגולד. הירק הירוק והעלים הרחבים שלו מכילים שפע של ויטמינים ומינרלים, והוא משתלב בצורה מושלמת במנות מסורתיות עם טוויסט מודרני. בואו נצלול לעולם המנגולד ונגלה איך אפשר לשדרג את המנות האהובות עלינו.
מנגולד ממולא באורז ועשבי תיבול
אחת המנות הקלאסיות ביותר היא מנגולד ממולא. במקום להשתמש בעלי גפן, אפשר למלא את עלי המנגולד בתערובת של אורז, עשבי תיבול כמו פטרוזיליה ונענע, ותבלינים כמו כמון וקינמון. המנה הזו לא רק טעימה אלא גם בריאה ומזינה.
סלט מנגולד עם גבינת פטה וזיתים
למי שמחפש מנה קלילה ורעננה, סלט מנגולד הוא הבחירה המושלמת. קוצצים את עלי המנגולד ומערבבים עם גבינת פטה, זיתים שחורים, עגבניות שרי, ושמן זית.
פשטידת מנגולד וגבינות
פשטידה היא תמיד רעיון טוב, במיוחד כשמדובר במנגולד. מערבבים את עלי המנגולד עם גבינות כמו ריקוטה ופרמזן, מוסיפים ביצים ותבלינים, ואופים עד שהפשטידה מזהיבה. התוצאה היא מנה עשירה בטעמים שמתאימה לכל אירוע.
מרק מנגולד עם עדשים
בימים קרירים, אין כמו מרק חם ומנחם. מרק מנגולד עם עדשים הוא בדיוק מה שצריך. מבשלים את עלי המנגולד עם עדשים ירוקות, בצל, שום, ותבלינים כמו כורכום ופפריקה. המרק הזה לא רק מחמם את הגוף אלא גם את הלב.
מנגולד מוקפץ עם שום ולימון
למי שמחפש מנה מהירה וקלה, מנגולד מוקפץ הוא הפתרון. מקפיצים את עלי המנגולד עם שום קצוץ, מיץ לימון, ושמן זית.
המנגולד הוא ירק רב-גוני שמתאים למגוון רחב של מנות. עם קצת יצירתיות, אפשר לשדרג את המנות המסורתיות ולהוסיף להן טוויסט מודרני ומרענן. אז בפעם הבאה שאתם מחפשים רעיון חדש למנה, זכרו את המנגולד ותנו לו מקום של כבוד במטבח שלכם.