אם אתם מחפשים דרך להעשיר את התפריט שלכם במשהו חדש ומרענן, כדאי שתכירו את האטריות שעועית. מדובר במאכל שמגיע מהמזרח הרחוק, וכבר מזמן כבש את לבבותיהם של חובבי הבריאות והכושר ברחבי העולם. אז מה כל כך מיוחד באטריות האלה, ואיך הן יכולות להוות תחליף בריא לפסטה המסורתית?
מהן אטריות שעועית?
אטריות שעועית הן אטריות דקות ושקופות, המיוצרות מקמח שעועית. הן נפוצות בעיקר במטבח האסייתי, במיוחד בסין, יפן ותאילנד. האטריות הללו הן נטולות גלוטן, מה שהופך אותן לאידיאליות עבור אנשים הסובלים מרגישות לגלוטן או צליאק.
ערכים תזונתיים של אטריות שעועית
אטריות שעועית הן מקור מצוין לחלבון צמחי, מה שהופך אותן לבחירה מצוינת עבור צמחונים וטבעונים.
איך מכינים אטריות שעועית?
הכנת אטריות שעועית היא פשוטה ומהירה. כל מה שצריך לעשות זה להשרות אותן במים חמים למשך כמה דקות עד שהן מתרככות. לאחר מכן, ניתן להוסיף אותן למרקים, סלטים, מוקפצים או כל מנה אחרת שאתם אוהבים. הן סופגות את הטעמים של הרוטב או המרק, מה שהופך אותן לגמישות במיוחד מבחינת השימוש.
יתרונות בריאותיים של אטריות שעועית
אטריות שעועית הן לא רק טעימות, אלא גם בריאות במיוחד.
למה לבחור באטריות שעועית?
אם אתם מחפשים תחליף בריא לפסטה המסורתית, אטריות שעועית הן הבחירה המושלמת. הן קלות להכנה, עשירות בערכים תזונתיים ומציעות מגוון רחב של אפשרויות קולינריות. אז בפעם הבאה שאתם מתכננים ארוחה, נסו לשלב את האטריות האלה ותיהנו מטעם חדש ובריא.