אין כמו להתחיל את היום עם קרואסון חמאה טרי וריחני, כזה שממלא את הבית בניחוחות של מאפייה פריזאית. הכנת קרואסון בבית עשויה להיראות כמו משימה מאתגרת, אבל עם קצת סבלנות והקפדה על הפרטים, תוכלו להנות מקרואסון מושלם שיגרום לכל המשפחה להתאהב.
הכנת הבצק
השלב הראשון והחשוב ביותר הוא הכנת הבצק. בצק הקרואסון הוא בצק שמרים עשיר בחמאה, ולכן חשוב להשתמש בחמאה איכותית. התחילו בלישה של קמח, מים, שמרים, סוכר ומלח עד לקבלת בצק חלק וגמיש. לאחר מכן, הניחו לבצק לתפוח במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו.
הכנסת החמאה
כאן מתחיל החלק המעניין – הכנסת החמאה. רדדו את הבצק למלבן והניחו עליו שכבת חמאה קרה.
עיצוב הקרואסון
לאחר שהבצק מוכן, הגיע הזמן לעצב את הקרואסונים. רדדו את הבצק למלבן גדול וחתכו אותו למשולשים. כל משולש מגלגלים מהבסיס כלפי הקודקוד, כך שנוצר צורת קרואסון קלאסית. הניחו את הקרואסונים על תבנית אפייה ותנו להם לתפוח שוב.
אפייה
השלב האחרון הוא האפייה. חממו את התנור לחום גבוה והכניסו את הקרואסונים לתנור. האפייה צריכה להיות קצרה יחסית, עד שהקרואסונים מזהיבים ומקבלים קרום פריך. הוציאו מהתנור ותנו להם להתקרר מעט לפני ההגשה.
טיפים להצלחה
כדי להבטיח הצלחה, חשוב להקפיד על כמה כללים:
אז בפעם הבאה שאתם רוצים לפנק את עצמכם או את האורחים, נסו להכין קרואסון חמאה בבית ותראו כמה זה פשוט וטעים!