לחם חיטה מלאה הוא אחד מהמזונות הבריאים והטעימים ביותר שאפשר להכניס לתפריט היומי שלנו. אבל מה עושים כשהלחם מתחיל לאבד את הפריכות שלו והופך לקשה ולא נעים לאכילה? הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להחזיר את הלחם למצבו המקורי.
למה לחם חיטה מלאה מאבד פריכות?
לחם חיטה מלאה עשוי מקמח מלא, המכיל את כל חלקי הגרעין. זהו יתרון בריאותי, אך גם גורם לכך שהלחם נוטה להתייבש מהר יותר מלחם לבן. תהליך ההתייבשות מתרחש כאשר הלחות בלחם מתאדה, מה שגורם לו לאבד את המרקם הרך והפריך.
שימוש במים להחזרת הלחות
אחת השיטות הפשוטות והיעילות להחזרת הפריכות ללחם היא שימוש במים. כל מה שצריך לעשות הוא להרטיב מעט את הלחם במים זורמים, ולאחר מכן להכניס אותו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-5-10 דקות.
נייר אפייה ותנור
שיטה נוספת היא לעטוף את הלחם בנייר אפייה ולהכניס אותו לתנור. הנייר שומר על הלחות בתוך הלחם ומונע ממנו להתייבש יתר על המידה. כך תוכלו ליהנות מלחם פריך וטעים גם לאחר מספר ימים.
שימוש במיקרוגל
אם אתם ממהרים, אפשר להשתמש במיקרוגל. הניחו את הלחם על צלחת עם כוס מים לידו, והפעילו את המיקרוגל למשך כ-30 שניות. המים ייצרו אדים שיחדרו ללחם ויחזירו לו את הלחות והפריכות.
אחסון נכון למניעת התייבשות
כדי למנוע מהלחם להתייבש מלכתחילה, חשוב לאחסן אותו בצורה נכונה. מומלץ לשמור את הלחם בשקית נייר או במיכל אטום, ולהימנע מאחסון במקרר, שכן הקור מייבש את הלחם מהר יותר.
באמצעות השיטות הללו, תוכלו להחזיר את הפריכות ללחם חיטה מלאה ישן וליהנות ממנו כאילו הוא נאפה זה עתה.