נדבר היום על פרי מדהים שמומלץ מאד להכניס לתזונה שלנו – אבוקדו. אם אתם מחפשים מזון שיהיה גם טעים וגם מלא ביתרונות בריאותיים, האבוקדו הוא בהחלט מועמד ראוי.
מה כל כך מיוחד באבוקדו?
עשיר בשומנים בריאים: אולי שמעתם פעם שהאבוקדו מלא בשומן, וזה נכון. אבל השומנים האלה הם שומנים בריאים שמסייעים ללב שלנו לתפקד טוב יותר.
עשיר בויטמינים ומינרלים: האבוקדו מכיל ויטמינים כמו ויטמין E, ויטמין C, ויטמין K, ויטמינים מקבוצת B, וגם מינרלים חשובים כמו אשלגן ומגנזיום. כל אלה מסייעים לשמירה על מערכת חיסון חזקה, עור בריא ותחושת אנרגיה גבוהה לאורך כל היום, גם אם הימים שלכם ארוכים.
ממלא ומשביע:
מגוון בשימושים: אפשר לשים אותו בסלט, למרוח על לחם, להוסיף לשייקים, או אפילו לאכול אותו כמו שהוא עם קצת מלח ולימון. האפשרויות הן בלתי נגמרות וזה מאפשר לגוון בתפריט מבלי להשתעמם. ניתן לאכול את האבוקדו בכל כך הרבה דרכים שונות, ואף פעם לא נמאס.
את הערכים התזונתיים המלאים של האבוקדו תוכלו למצוא כאן
איזה עוד יתרונות יש בו?
- נוגד חמצון חזק:
- בריא לעור ולשיער: השומנים הבריאים והוויטמינים שבאבוקדו מסייעים לשמירה על עור חלק ובריא, וגם יכולים לתרום לבריאות השיער. אפשר אפילו להשתמש בשמן אבוקדו למריחה על העור והשיער!
- תמיכה במערכת החיסון: ויטמין C ו-E שבאבוקדו תורמים לחיזוק מערכת החיסון ומגנים על הגוף מפני מחלות וזיהומים שונים
שילוב אבוקדו בתזונה
בארוחת הבוקר נסו להוסיף פרוסות אבוקדו לטוסט\סלט שלכם (הולך מעולה עם ביצה קשה!) , או להוסיף אותו לשייק הבוקר שלכם.
בארוחת הצהריים נסו להוסיף אבוקדו לסלט עם עוף וירקות טריים, או בתוך סנדוויץ’ עם חזה עוף וירקות חתוכים.
בארוחת הערב הכינו סלט אבוקדו עם ביצה קשה, או גוואקמולי, ותאכלו עם ירקות טריים או כממרח לצד מנה עיקרית