אם אתם מחפשים דרכים חדשות להעשיר את התפריט שלכם במזון בריא ומזין, כדאי לכם להכיר את הגוג’י ברי. הפרי הקטן והאדום הזה, שמקורו בסין, הפך בשנים האחרונות לכוכב על במטבח הבריאותי. הוא עשיר בנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים, ומציע יתרונות בריאותיים רבים. אז איך אפשר לשלב את הגוג’י ברי במתכונים היומיומיים שלנו? הנה כמה רעיונות טעימים וקלים להכנה.
שייק גוג’י ברי מרענן
אין כמו להתחיל את היום עם שייק מרענן ומלא אנרגיה. כדי להכין שייק גוג’י ברי, תצטרכו חופן גוג’י ברי מיובש, בננה, חצי כוס חלב שקדים, כף זרעי צ’יה וקוביות קרח. פשוט מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
סלט ירוק עם גוג’י ברי
סלט ירוק הוא תמיד בחירה טובה לארוחה קלה ובריאה. כדי להוסיף לו טוויסט מעניין, נסו להוסיף גוג’י ברי. קחו עלי חסה, תרד, מלפפון, אבוקדו, חופן גוג’י ברי, ואגוזי מלך. ערבבו הכל יחד והוסיפו רוטב ויניגרט פשוט. הגוג’י ברי מוסיף לסלט מתיקות עדינה וטעם ייחודי.
עוגיות גוג’י ברי ושיבולת שועל
אם אתם מחפשים משהו מתוק ובריא לנשנש, עוגיות גוג’י ברי ושיבולת שועל הן הפתרון המושלם. ערבבו כוס שיבולת שועל, חצי כוס גוג’י ברי, חצי כוס קמח שקדים, רבע כוס דבש, וביצה אחת.
תבשיל קינואה עם גוג’י ברי
לתבשיל חם ומנחם, נסו לשלב גוג’י ברי עם קינואה. טגנו בצל קצוץ בשמן זית, הוסיפו כוס קינואה שטופה, שתי כוסות מים, חופן גוג’י ברי, ומעט מלח ופלפל. הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו כ-15 דקות עד שהקינואה רכה. הגוג’י ברי מוסיף לתבשיל צבע וטעם ייחודי.
הגוג’י ברי הוא תוספת נהדרת לכל מתכון, ומציע יתרונות בריאותיים רבים. נסו לשלב אותו במתכונים שלכם ותיהנו מטעמים חדשים ומפתיעים.