כשמדובר בתזונה בריאה ומאוזנת, עוף הוא אחד המקורות הפופולריים לחלבון. אבל כמה עוף כדאי לצרוך ביום כדי לשמור על בריאות מיטבית? בואו נצלול לעומק השאלה הזו ונבין את הכמויות המומלצות.
למה עוף?
עוף הוא מקור מצוין לחלבון רזה, ויטמינים ומינרלים. הוא מכיל פחות שומן רווי מאשר בשר אדום, מה שהופך אותו לבחירה בריאה יותר עבור רבים. בנוסף, הוא קל לעיכול ומתאים למגוון רחב של מתכונים.
כמה חלבון אנחנו צריכים?
הצריכה היומית המומלצת של חלבון משתנה בהתאם לגיל, מין, רמת פעילות גופנית ומטרות בריאותיות. באופן כללי, אדם בוגר זקוק לכ-0.8 גרם חלבון לכל קילוגרם ממשקל גופו. לדוגמה, אדם השוקל 70 קילוגרם יזדקק לכ-56 גרם חלבון ביום.
כמה עוף זה?
100 גרם של חזה עוף מבושל מכיל כ-31 גרם חלבון.
האם יש גבול לצריכת עוף?
כמו בכל דבר, גם בצריכת עוף יש לשמור על איזון. צריכה מוגזמת של חלבון עלולה להעמיס על הכליות ולגרום לבעיות בריאותיות אחרות. לכן, חשוב לגוון את מקורות החלבון ולשלב בתזונה גם קטניות, דגים, ביצים ומוצרי חלב.
המלצות נוספות
כדי להפיק את המירב מהעוף, מומלץ לבחור בעוף אורגני או כזה שגודל בתנאים טובים. כמו כן, כדאי להימנע מטיגון ולהעדיף שיטות בישול בריאות כמו אפייה, צלייה או אידוי.
לסיום, איך לשלב עוף בתפריט היומי?
עוף יכול להיות חלק מארוחת צהריים או ערב, כתוספת לסלט או כחלק ממנה עיקרית.