טחינה ובריאות המוח: תכונות המסייעות לתפקוד מוחי

טחינה ובריאות המוח: תכונות המסייעות לתפקוד מוחי
איתי

כשמדברים על מזונות שמסייעים לתפקוד המוח, טחינה היא אחד מהמזונות הראשונים שעולים לראש. מדובר במזון עשיר בערכים תזונתיים שיכול לתרום רבות לבריאות המוח שלנו. אז מה יש בטחינה שהופך אותה לכל כך מועילה למוח?

מה יש בטחינה?

טחינה עשויה מזרעי שומשום טחונים, והיא מכילה שפע של חומרים מזינים כמו חומצות שומן חיוניות, ויטמינים ומינרלים. חומצות השומן האומגה-3 והאומגה-6 שבטחינה הן קריטיות לתפקוד המוח, שכן הן מסייעות בשמירה על גמישות קרומי התאים ובשיפור התקשורת בין תאי המוח.

ויטמינים ומינרלים חיוניים

טחינה מכילה גם ויטמינים מקבוצת B, כמו ויטמין B1, B2 ו-B3, אשר ידועים בתרומתם לשיפור תפקוד המוח. בנוסף, היא עשירה במינרלים כמו מגנזיום, ברזל וסידן, אשר תורמים לשיפור זרימת הדם למוח ולשמירה על תפקוד תקין של מערכת העצבים.

נוגדי חמצון והגנה על המוח

טחינה מכילה גם נוגדי חמצון חזקים כמו ססמולין וססמין, אשר מסייעים בהגנה על תאי המוח מפני נזקי חמצון.

נוגדי חמצון אלו יכולים לסייע בהפחתת הסיכון למחלות ניווניות כמו אלצהיימר ופרקינסון.

שיפור מצב הרוח והפחתת סטרס

טחינה מכילה חומצת אמינו בשם טריפטופן, אשר ידועה בתרומתה לשיפור מצב הרוח ולהפחתת תחושת הסטרס. טריפטופן הוא חומר מוצא לסרוטונין, נוירוטרנסמיטר שמסייע בשיפור מצב הרוח ובשמירה על תחושת רוגע.

איך לשלב טחינה בתזונה היומית?

כדי להפיק את המירב מהטחינה, ניתן לשלב אותה במגוון דרכים בתזונה היומית. אפשר להוסיף אותה לסלטים, למרוח על לחם מלא, או להשתמש בה כרוטב למנות שונות. כך תוכלו ליהנות מהיתרונות הבריאותיים שלה בצורה טעימה ומגוונת.

טחינה היא לא רק טעימה, אלא גם מזון על שמסייע לשמור על בריאות המוח. עם כל כך הרבה יתרונות, אין ספק שכדאי לשלב אותה בתזונה היומית שלנו.

עשוי לעניין אותך

מתכונים מובילים

דילוג לתוכן