כשחושבים על מאכלים מהבלקן, אחד הדברים הראשונים שעולים לראש הוא הבורקס. המאפה המפנק הזה, שמקורו במטבח העות’מאני, הפך לאחד המאכלים האהובים ביותר ברחבי העולם. אבל האם ידעתם שיש גרסאות שונות ומיוחדות של בורקס בכל מדינה בבלקן? בואו נצא למסע קולינרי ונגלה את הסודות של הבורקס הבלקני.
בורקס טורקי: הסוד הוא בבצק
בטורקיה, הבורקס נקרא “בורק” והוא עשוי מבצק פילו דקיק וממולא במגוון רחב של מילויים. המילוי הפופולרי ביותר הוא גבינת פטה, אך ניתן למצוא גם גרסאות עם תרד, בשר טחון או תפוחי אדמה. הסוד של הבורקס הטורקי הוא בבצק הפילו הדקיק והפריך, שמעניק למאפה את המרקם הייחודי שלו.
בורקס בולגרי: גבינה ויוגורט
בבולגריה, הבורקס נקרא “בניצה” והוא מאפה פופולרי במיוחד.
בורקס סרבי: בשר וירקות
בסרביה, הבורקס נקרא “בורק” והוא מאפה שממולא לרוב בבשר טחון, בצל וירקות שונים. הבורקס הסרבי הוא מאפה כבד יותר, שמתאים במיוחד לארוחות צהריים או ערב. המילוי העשיר והבצק הפריך יוצרים שילוב מנצח של טעמים ומרקמים.
בורקס יווני: תרד וגבינה
ביוון, הבורקס נקרא “ספנקופיטה” והוא מאפה שממולא בתערובת של תרד וגבינת פטה. הספנקופיטה היא מאפה קליל יותר, שמתאים במיוחד לארוחות בוקר או כחטיף בריא במהלך היום. התרד הטרי והגבינה המלוחה יוצרים טעם מרענן ומיוחד.
בורקס קרואטי:
בקרואטיה, הבורקס נקרא “שטרוקלי” והוא מאפה שממולא בתערובת של תפוחי אדמה ובצל. השטרוקלי הוא מאפה פשוט אך טעים, שמתאים במיוחד לארוחות ערב קלות או כחטיף במהלך היום. המילוי הפשוט והבצק הפריך יוצרים טעם ביתי ומנחם.
הבורקס הבלקני הוא מאפה מגוון ומיוחד, שכל מדינה בבלקן מעניקה לו את הטאץ’ הייחודי שלה. בין אם אתם אוהבים גבינות, בשר או ירקות, תמיד תמצאו גרסה שתתאים לטעמכם. אז בפעם הבאה שאתם מחפשים משהו טעים ומיוחד, נסו את אחד מהבורקסים הבלקניים ותיהנו מחוויה קולינרית בלתי נשכחת.