איך להכין פסטה ביתית מקמח עדשים? מתכון קל ובריא

איך להכין פסטה ביתית מקמח עדשים? מתכון קל ובריא
איתי

הכנת פסטה ביתית היא חוויה קולינרית מרגשת, במיוחד כשמדובר בפסטה מקמח עדשים. לא רק שהיא טעימה, אלא גם בריאה ומזינה. אז איך מתחילים? בואו נצלול לתוך המתכון הקל והבריא הזה.

למה לבחור בקמח עדשים?

קמח עדשים הוא מקור מצוין לחלבון צמחי, סיבים תזונתיים וויטמינים. הוא מתאים במיוחד לאנשים שמחפשים תחליף ללא גלוטן או רוצים להעשיר את התזונה שלהם בערכים תזונתיים נוספים. בנוסף, קמח עדשים מעניק לפסטה טעם אגוזי ומיוחד.

המצרכים הדרושים

  • 2 כוסות קמח עדשים
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כף שמן זית
  • קורט מלח
  • מים לפי הצורך

הכנת הבצק

מתחילים בהכנת הבצק על ידי ערבוב קמח העדשים עם המלח בקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את הביצים והשמן.

מערבבים בעדינות עם מזלג עד שהבצק מתחיל להתגבש. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מעט מים בהדרגה.

לישה ומנוחה

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים אותו כ-10 דקות עד שהוא חלק וגמיש. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לנוח כחצי שעה. המנוחה מאפשרת לגלוטן (או במקרה שלנו, לחלבון העדשים) להתפתח ולבצק להיות קל יותר לעבודה.

רידוד וחתיכה

לאחר המנוחה, מחלקים את הבצק למספר חלקים קטנים ומרדדים כל חלק בעזרת מערוך או מכונת פסטה לעובי הרצוי. חותכים את הפסטה לצורות הרצויות – פטוצ’יני, טליאטלה או אפילו רביולי.

בישול והגשה

מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מעט מלח למשך 3-4 דקות בלבד, עד שהיא צפה ומוכנה. מסננים ומגישים עם רוטב אהוב או פשוט עם שמן זית ופרמזן.

טיפים לשדרוג

ניתן להוסיף לבצק עשבי תיבול קצוצים כמו בזיליקום או פטרוזיליה להענקת טעם נוסף.

כמו כן, אפשר לשלב קמח עדשים עם קמחים אחרים כמו קמח חומוס או קמח אורז לשינוי המרקם והטעם.

הכנת פסטה ביתית מקמח עדשים היא לא רק קלה ומהנה, אלא גם דרך מצוינת להכניס לתזונה שלכם מרכיבים בריאים ומזינים. נסו את המתכון הזה ותיהנו מפסטה טעימה ובריאה!

עשוי לעניין אותך

מתכונים מובילים

דילוג לתוכן