ביצים הן מרכיב בסיסי במטבח שלנו, אבל איך נדע אם הן עדיין טובות לשימוש? ישנן כמה שיטות פשוטות שיכולות לעזור לנו לבדוק את הטריות של הביצים שלנו, והן לא דורשות שום ציוד מיוחד.
בדיקת הציפה
אחת השיטות הפופולריות ביותר לבדוק את טריות הביצה היא בדיקת הציפה. כל מה שצריך לעשות זה למלא כוס או קערה במים ולהניח את הביצה בפנים. אם הביצה שוקעת ונשארת על הקרקעית, היא טרייה. אם היא צפה, זה סימן שהיא כבר לא טובה לשימוש. למה זה קורה? ככל שהביצה מתיישנת, האוויר שבתוכה מתרחב, מה שגורם לה לצוף.
בדיקת הניעור
שיטה נוספת היא בדיקת הניעור. קחו את הביצה ונערו אותה בעדינות ליד האוזן.
בדיקת השבירה
אם אתם עדיין לא בטוחים, אפשר לשבור את הביצה על צלחת שטוחה. ביצה טרייה תציג חלמון עגול ומוצק, והחלבון יהיה סמיך ולא יתפשט יותר מדי. אם החלמון שטוח והחלבון נוזלי מאוד, זה סימן שהביצה כבר לא טרייה.
בדיקת התאריך
כמובן, תמיד כדאי לבדוק את התאריך המוטבע על האריזה. למרות שזה לא תמיד מדויק, זה יכול לתת לנו מושג כללי על טריות הביצים. חשוב לזכור שתאריך התפוגה הוא תאריך מומלץ לשימוש, ולא בהכרח אומר שהביצים לא טובות אחרי תאריך זה.
שימוש בחושים
לבסוף, אל תשכחו להשתמש בחושים שלכם.
אז בפעם הבאה שאתם לא בטוחים אם הביצים שלכם עדיין טובות, נסו את השיטות הפשוטות הללו ותוכלו להיות בטוחים שאתם משתמשים בביצים טריות ובריאות.