1. מתחילים בחצילים: חותכים את החצילים לקוביות בגודל בינוני ומפזרים עליהם מעט מלח. מניחים בצד למשך 15 דקות כדי להוציא את המרירות. לאחר מכן, שוטפים ומייבשים היטב.
2. מחממים מחבת גדולה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את קוביות החצילים עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
3. באותה מחבת, מוסיפים את שארית שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
4. מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לטגן עד שהם מתרככים.
5. מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, הפפריקה והכמון. מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות עד שהרוטב מסמיך.
6. מחזירים את החצילים למחבת ומערבבים בעדינות עם הרוטב.
7. יוצרים גומות ברוטב ושוברים לתוכן את הביצים. מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהביצים מתבשלות לפי הטעם שלכם.
8. מפזרים מעל את גבינת הפטה והפטרוזיליה הקצוצה ומגישים חם עם לחם טרי.