1. מתחילים בהכנת הקציצות: טוחנים את פילה הדג במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה.
2. מוסיפים לתערובת הדג את הבצל הקצוץ, השום הכתוש, הפפריקה, הכמון, הכוסברה הטחונה, הביצים, פירורי הלחם, מלח ופלפל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומניחים בצד.
4. מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הקציצות קלות מכל הצדדים עד שהן מזהיבות. מוציאים ומניחים בצד.
5. באותו סיר, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים קלות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הסוכר, והמים. מערבבים ומביאים לרתיחה.
6. מחזירים את הקציצות לסיר עם הרוטב, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות.
7. מוסיפים את הכוסברה הטרייה ומבשלים עוד 5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
8. מגישים חם עם לחם טרי או אורז לבן.