1. נתחיל בהכנת סירופ בזיליקום: בסיר קטן, נביא לרתיחה את המים והסוכר עד שהסוכר נמס לחלוטין. נוסיף את עלי הבזיליקום ונבשל על אש נמוכה למשך 5 דקות. נסיר מהאש ונניח להתקרר. לאחר מכן נסנן את העלים ונשמור את הסירופ בצד.
2. בבלנדר, נטחן את קוביות המלון עד לקבלת מחית חלקה. אם רוצים, ניתן לסנן את המחית כדי להיפטר מהסיבים.
3. בכוס גדולה או שייקר, נערבב את הרום, מחית המלון, מיץ הלימון וסירופ הבזיליקום. נערבב היטב עד שהכל מתאחד.
4. נמלא כוסות הגשה בקרח כתוש ונמזוג את הקוקטייל מעל הקרח.
5. נקשט בפרוסות מלון ועלי בזיליקום טריים ונגיש מיד.