1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2. קולפים וחותכים את הגזרים, הבטטה ושורש הסלרי לקוביות בגודל אחיד.
3. חותכים את הבצל הסגול לרבעים.
4. מניחים את כל הירקות בתבנית אפייה, מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל, כמון ופפריקה מתוקה. מערבבים היטב.
5. קולים את הירקות בתנור במשך 30 דקות, עד שהם רכים וזהובים.
6. בינתיים, מבשלים את הפריקי והעדשים השחורות בסיר עם מים רותחים במשך 20 דקות, עד שהם רכים.
7. מסננים את הפריקי והעדשים ומעבירים לקערה גדולה.
8. מוסיפים את הירקות הקלויים לקערה עם הפריקי והעדשים ומערבבים בעדינות.
9. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.