1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומכינים תבנית אפייה בגודל בינוני עם נייר אפייה.
2. מסננים את הטונה מהשמן ומפוררים אותה לקערה גדולה.
3. מוסיפים את הזיתים, הבצל הקצוץ והביצים ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את הקמח התופח, שמן הזית, החלב, המלח, הפלפל והפפריקה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מוסיפים את גבינת הפרמזן ומערבבים בעדינות.
6. יוצקים את התערובת לתבנית האפייה ומיישרים את החלק העליון בעזרת כף.
7. אופים בתנור שחומם מראש כ-30 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
8. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט לפני החיתוך וההגשה.