1. מתחילים בבישול הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה. מסננים ושומרים בצד.
2. מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף.
3. מוסיפים את השום והפלפל צ'ילי ומטגנים עוד דקה.
4. מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד שהן מתרככות ומשחימות מעט.
5. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות, מערבבים היטב ומבשלים כ-5 דקות.
6. מוסיפים את היין הלבן, מלח ופלפל, ומבשלים עוד 5 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט.
7. חותכים את פילה הסלמון לקוביות ומוסיפים לרוטב. מבשלים כ-5 דקות עד שהסלמון מבושל.
8. מוסיפים את הפסטה המבושלת למחבת ומערבבים היטב כך שהרוטב יעטוף את הפסטה.
9. מסירים מהאש ומפזרים בזיליקום טרי מעל לפני ההגשה.