1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2. מערבבים את הזוקיני, הפלפל האדום, העגבניות והבצל עם 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל. מפזרים על תבנית אפייה.
3. קולים בתנור כ-20 דקות עד שהירקות רכים ומשחימים קלות.
4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
5. מחממים כף שמן זית במחבת גדולה, מוסיפים את השום ומטגנים קלות.
6. מוסיפים את הירקות הקלויים למחבת ומערבבים.
7. מוסיפים את הפסטה המבושלת למחבת, מיץ וגרידת הלימון, ומערבבים היטב.
8. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל לפי הטעם.
9. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל.