1. חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
2. הביאו סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה והוסיפו את הפנה. בשלו עד שהפסטה כמעט מוכנה, אך עדיין מעט קשה (אל דנטה). סננו והניחו בצד.
3. במחבת גדולה, חממו את שמן הזית על חום בינוני והוסיפו את השום. טגנו עד שהשום מתחיל להזהיב.
4. הוסיפו למחבת את הפנה המסוננת וערבבו היטב עם השום.
5. הוסיפו את גבינת הריקוטה, חצי מכמות המוצרלה, חצי מכמות הפרמזן, ואת עשבי התיבול הקצוצים. ערבבו עד שהגבינות נמסות והפסטה מכוסה היטב.
6. העבירו את תערובת הפסטה לתבנית אפייה משומנת קלות. פזרו מעל את יתרת המוצרלה והפרמזן.
7. אפו בתנור שחומם מראש כ-20-25 דקות, או עד שהגבינות מבעבעות והמאפה מזהיב.
8. הוציאו מהתנור ותנו למנה להתקרר מעט לפני ההגשה.