1. מתחילים בהכנת הפירה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מבשלים במים רותחים עם מעט מלח עד שהם רכים, כ-20 דקות.
2. מסננים את תפוחי האדמה ומחזירים לסיר. מוסיפים חלב, שמנת מתוקה, וחמאה. מועכים היטב עד לקבלת פירה חלק. מתבלים במלח לפי הטעם.
3. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית ומוסיפים שמן זית וחמאה. כשהחמאה נמסה, מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים קלות עד שמתחיל להעלות ריח.
4. מניחים את פילטי המוסר ים במחבת, מתבלים במלח ופלפל, ומטגנים כ-4 דקות מכל צד עד שהדג מתבשל ומקבל צבע זהוב.
5. מוסיפים מיץ לימון למחבת ומבשלים עוד דקה. מסירים מהאש.
6. מגישים את הפילה מוסר ים על צלחת עם פירה תפוחי אדמה בצד. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.