1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית.
2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף ורך.
3. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה.
4. מוסיפים את העגבניות הקצוצות והפלפל החריף ומבשלים כ-5 דקות עד שהעגבניות מתרככות.
5. מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עוד 5 דקות.
6. מניחים את פילה הלוקוס במחבת, מכסים ומבשלים כ-10 דקות עד שהדג מבושל היטב.
7. מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים חם.