1. מתחילים בהכנת הפירה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מבשלים במים רותחים עם מעט מלח עד שהם רכים, כ-20 דקות. מסננים ומחזירים לסיר. מוסיפים חמאה וחלב ומועכים עד לקבלת מרקם חלק. מתבלים במלח לפי הטעם.
2. מחממים מחבת גדולה עם שמן זית על חום בינוני. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים קלות עד שמתחיל להעלות ריח.
3. מניחים את פילה הלוקוס במחבת, מתבלים במלח ופלפל, ומטגנים כ-4 דקות מכל צד עד שהדג מתבשל היטב ומקבל צבע זהוב.
4. סוחטים מיץ לימון מעל הדג במחבת ומבשלים עוד דקה.
5. מגישים את פילה הלוקוס על צלחת עם פירה תפוחי אדמה בצד, ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.