1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים את המים הפושרים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד לקבלת בצק אחיד.
2. מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים את הבצק כ-10 דקות עד שהוא חלק וגמיש.
3. מכסים את הקערה במגבת לחה ומניחים להתפחה במקום חמים למשך כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס.
5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח ליצירת צורה אובלית בעובי של כ-1 ס"מ.
6. מעבירים את הבצק לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
7. מסדרים את פרוסות הסלמון המעושן על הבצק, מפזרים את עשבי התיבול הטריים ואת גבינת הפטה המפוררת.
8. מפזרים מעל מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
9. אופים בתנור שחומם מראש כ-15-20 דקות, או עד שהפוקצ'ה זהובה ותפוחה.
10. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט לפני ההגשה.