1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני-גבוה.
2. מתבלים את פילה הסלמון במלח ופלפל לפי הטעם ומניחים במחבת עם הצד של העור כלפי מטה.
3. מטגנים את הסלמון כ-4-5 דקות עד שהעור פריך וזהוב.
4. הופכים את הסלמון וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות עד שהסלמון מבושל לפי הטעם.
5. בינתיים, מכינים את קרם הטחינה: מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית עם מים, מיץ לימון, שום כתוש, שמיר, דבש וחרדל דיז'ון עד לקבלת מרקם חלק.
6. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
7. מגישים את הסלמון עם קרם הטחינה מעל ומקשטים בשמיר נוסף אם רוצים.