1. מתחילים בהכנת המרינדה: בקערה קטנה מערבבים את שמן הזית, הדבש, חרדל דיז'ון, שום כתוש, מיץ לימון ומלח. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מניחים את פילה הסלמון על צלחת שטוחה ומורחים את המרינדה על כל צדדיו. נותנים לסלמון לנוח במרינדה כ-15 דקות לספיגת הטעמים.
3. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית ומוסיפים את גרגרי החמניה. קולים אותם קלות עד שהם מתחילים להזהיב ולהפיץ ריח נעים. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.
4. באותה מחבת, מוסיפים מעט שמן זית ומניחים את פילה הסלמון עם העור כלפי מטה. מטגנים כ-4-5 דקות עד שהעור הופך לקריספי.
5. הופכים את הסלמון ומפזרים מעליו את גרגרי החמניה והפלפל השחור הגרוס. ממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות עד שהסלמון מתבשל היטב.
6. מוציאים את הסלמון מהמחבת ומניחים על צלחת הגשה. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.