1. מתחילים בבישול הביצים: מניחים את הביצים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות עד שהביצים קשות. מסננים ומניחים בצד להתקרר.
2. בזמן שהביצים מתקררות, שוטפים את עלי התרד ומייבשים היטב. מניחים בקערת סלט גדולה.
3. חותכים את הבצל הסגול לטבעות דקות ומוסיפים לקערה עם התרד.
4. חותכים את העגבנייה לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה.
5. מוסיפים את אגוזי המלך הקצוצים ואת גבינת הפטה המפוררת לקערה.
6. מקלפים את הביצים הקשות וחותכים לרבעים. מוסיפים לקערה עם שאר המרכיבים.
7. מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
8. מגישים מיד ונהנים מהטעמים הטריים והמרעננים של הסלט.