1. התחילו בהכנת הרוטב: בקערה קטנה, ערבבו את רוטב הסויה, מיץ הליים, הסוכר החום, שמן השומשום, רוטב הדגים והשום הכתוש. ערבבו היטב עד שהסוכר נמס והרוטב אחיד.
2. בקערה גדולה, שלבו את עלי הבזיליקום התאילנדי, הנענע והכוסברה. הוסיפו את הפלפל האדום, הגזר, המלפפון והבצל הסגול. ערבבו בעדינות כדי לשמור על טריות העלים.
3. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
4. פזרו מעל את הבוטנים הקלויים הקצוצים והגישו מיד. הסלט הכי טעים כשהוא טרי ומלא בטעמים.
5. אם רוצים, ניתן להוסיף עוד מיץ ליים או רוטב דגים לפי הטעם האישי.