
1. תחילה, נשטוף את השעועית הירוקה ונחתוך את הקצוות. נבשל את השעועית במים רותחים עם מעט מלח למשך כ-5 דקות עד שהיא מתרככת מעט אך נשארת פריכה. נסנן ונשטוף במים קרים כדי לעצור את הבישול.
2. ננקה את הפטריות ונחתוך לפרוסות דקות. נחמם מחבת עם כף שמן זית ונקפיץ את הפטריות עד שהן מזהיבות ומתרככות.
3. נחתוך את הבצל הסגול והפלפל האדום לקוביות קטנות.
4. בקערה גדולה, נערבב את השעועית, הפטריות, הבצל והפלפל. נוסיף את החומץ הבלסמי, מלח ופלפל לפי הטעם ונערבב היטב.
5. נפזר מעל את עלי הבזיליקום הטריים וגבינת הפטה המפוררת לפני ההגשה.