
1. תחילה, נשטוף את השעועית הירוקה ונחתוך את הקצוות. נבשל את השעועית במים רותחים עם מעט מלח למשך כ-5 דקות, עד שהיא מתרככת אך עדיין שומרת על קראנצ'יות. נסנן ונשטוף במים קרים כדי לעצור את הבישול.
2. בזמן שהשעועית מתקררת, נכין את רוטב הטחינה. בקערה גדולה נערבב את הטחינה הגולמית עם מיץ הלימון, השום הכתוש והמים. נערבב היטב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
3. נוסיף את השעועית המבושלת לקערת הטחינה ונערבב בעדינות עד שכל השעועית מצופה ברוטב.
4. נוסיף את הפטרוזיליה, הכוסברה והבצל הירוק הקצוצים ונערבב שוב.
5. נפזר מעל את גרעיני החמניה הקלויים ונגיש מיד או נשמור במקרר עד ההגשה.