1. תחילה, נתחיל בהכנת השעועית הירוקה. נשטוף את השעועית היטב ונחתוך את הקצוות. נביא סיר עם מים לרתיחה ונבשל את השעועית כ-5 דקות עד שהיא מתרככת מעט אך עדיין שומרת על פריכותה. נסנן את השעועית ונעביר אותה מיד לקערה עם מים קרים כדי לעצור את הבישול ולשמור על הצבע הירוק היפה שלה.
2. בזמן שהשעועית מתקררת, נחמם מחבת על אש בינונית ונוסיף את השקדים. נקלה אותם כ-3-4 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהם מקבלים צבע זהוב ויפה. נוריד מהאש ונניח בצד.
3. נכין את הרוטב: בקערה קטנה נערבב את שמן הזית, מיץ הלימון, השום הכתוש, הדבש והחרדל. נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ונערבב היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
4. בקערה גדולה נערבב את השעועית הירוקה עם השקדים הקלויים והפטרוזיליה הקצוצה. נשפוך מעל את הרוטב ונערבב בעדינות עד שכל המרכיבים מתעטפים ברוטב.
5. נטעם ונכוון תיבול לפי הצורך. נגיש את הסלט בטמפרטורת החדר או קר, לפי העדפתכם.