
1. תחילה, נשטוף את השעועית הירוקה ונחתוך את הקצוות. נבשל את השעועית במים רותחים עם מעט מלח למשך כ-5 דקות עד שהיא מתרככת מעט אך נשארת פריכה. נקרר במים קרים ונניח בצד.
2. נחתוך את הבצל הסגול לחצאי טבעות דקות, ואת הפלפלים לרצועות דקות. נחתוך את עגבניות השרי לחצאים.
3. בקערה גדולה, נערבב את השעועית, הבצל, הפלפלים ועגבניות השרי. נוסיף את השקדים הקלויים.
4. נכין את הרוטב: נערבב את שמן הזית, החומץ הבלסמי, מיץ הלימון, המלח והפלפל. נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב בעדינות.
5. נפזר את עלי הבזיליקום מעל הסלט ונגיש מיד.