1. מתחילים בקילוף הגזרים, הסלק, הקולורבי והצנון. לאחר מכן, חותכים את כל השורשים לרצועות דקות בעזרת קולפן או מנדולינה. חשוב שהרצועות יהיו דקות כדי שהסלט יהיה קליל ונעים לאכילה.
2. מעבירים את רצועות השורשים לקערה גדולה ומוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. מערבבים היטב כדי שכל השורשים יתעטפו בטעמים.
3. מפוררים את גבינת הפטה ומוסיפים לקערה. מערבבים בעדינות כדי שהגבינה תתפזר באופן שווה בין השורשים.
4. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים שוב בעדינות. הפטרוזיליה מוסיפה צבע ורעננות לסלט.
5. מעבירים את הסלט לכלי הגשה ומגישים מיד. ניתן לקשט בעוד קצת פטרוזיליה קצוצה מעל להוספת צבע.