1. תחילה, יש לקלף את הרימונים ולהוציא את הגרגרים. ניתן לעשות זאת על ידי חיתוך הרימון לחצי והכאתו בעזרת כף עץ מעל קערה כדי שהגרגרים יפלו לתוכה.
2. חותכים את הבצל הסגול לחצאי טבעות דקות. אם הבצל חריף מדי לטעמכם, ניתן להשרות אותו במים קרים למשך 10 דקות ולאחר מכן לסנן.
3. בקערה גדולה, מערבבים את גרגרי הרימון עם הבצל הסגול.
4. בקערה קטנה נפרדת, מערבבים את שמן הזית, חומץ הבלסמי, הדבש, המלח, הפלפל ופתיתי הצ'ילי עד לקבלת רוטב אחיד.
5. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
6. מוסיפים את עלי הנענע והפטרוזיליה ומערבבים קלות.
7. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
8. מגישים את הסלט מיד או שומרים במקרר עד להגשה.