1. התחילו בקליית הפלפלים: חממו את התנור ל-200 מעלות. הניחו את הפלפלים על תבנית אפייה ואפו אותם במשך כ-10 דקות, או עד שהם מתרככים ומתחילים להשחים. הוציאו מהתנור והניחו להם להתקרר מעט.
2. לאחר שהפלפלים התקררו, קלפו אותם וחתכו לרצועות דקות. הניחו בקערה גדולה.
3. הוסיפו לקערה את גבינת הרוקפור המפוררת, אגוזי המלך הקלויים, ועלי הרוקט.
4. הכינו את הרוטב: בקערה קטנה, ערבבו יחד שמן זית, חומץ בלסמי, דבש, מלח ופלפל. ערבבו היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
5. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
6. פזרו מעל את הפטרוזיליה הקצוצה והגישו מיד.