1. נתחיל בהכנת הרוטב: בקערה קטנה נערבב את שמן הזית, החומץ הבלסמי והדבש. נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ונערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
2. בקערה גדולה נניח את החסה הקרועה, נוסיף את קוביות התפוח הירוק, גבינת הרוקפור המפוררת, גרעיני החמניה הקלויים, אגוזי המלך הקצוצים והחמוציות המיובשות.
3. נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
4. נטעם ונשפר תיבול במידת הצורך.
5. נגיש מיד ונהנה מהטעמים המופלאים.