1. תחילה, נשטוף את החסה הרומית היטב ונייבש אותה. לאחר מכן, נחתוך אותה לרצועות דקות ונניח בקערה גדולה.
2. נוסיף לקערה את הקרוטונים, גבינת הפטה המפוררת, ופרמזן מגורד. נערבב בעדינות כדי לא לפגוע במרקם הגבינה.
3. נכין את הרוטב: בקערה קטנה נערבב את רוטב הקיסר עם שמן הזית, השום הכתוש ומיץ הלימון. נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ונערבב היטב.
4. נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
5. נגיש מיד, ניתן להוסיף עוד פרמזן מגורד מעל לקישוט.