1. תחילה, יש לשטוף את הקינואה היטב תחת מים זורמים כדי להסיר את המרירות הטבעית שלה.
2. בסיר בינוני, הביאו לרתיחה את המים עם המלח. הוסיפו את הקינואה, כסו את הסיר והנמיכו את האש. בשלו כ-15 דקות עד שהקינואה סופגת את כל המים ומתרככת.
3. בזמן שהקינואה מתבשלת, הכינו את הירקות: קצצו את הקייל, הפלפל האדום והגזר. ערבבו אותם בקערה גדולה יחד עם גרעיני הרימון, אגוזי המלך והחמוציות.
4. הכינו את הרוטב: בקערה קטנה, ערבבו את שמן הזית, מיץ הלימון, הדבש והחרדל. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
5. כשהקינואה מוכנה, הניחו לה להתקרר מעט ולאחר מכן הוסיפו אותה לקערת הירקות.
6. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו היטב כדי שכל המרכיבים יתמזגו יחד.
7. לבסוף, פזרו את גבינת הפטה המפוררת מעל הסלט והגישו.