1. תחילה, נשטוף את הקינואה היטב תחת מים זורמים כדי להסיר את המרירות הטבעית שלה. לאחר מכן, נביא לרתיחה 2 כוסות מים בסיר בינוני, נוסיף את הקינואה ונבשל על אש נמוכה כ-15 דקות, עד שהקינואה סופגת את כל המים ומתרככת. נניח לה להתקרר מעט.
2. בזמן שהקינואה מתבשלת, נקלף את התפוז, האשכולית והלימון, ונחתוך אותם לקוביות קטנות. נשתדל להסיר את כל הגרעינים.
3. בקערה גדולה, נערבב את הקינואה המבושלת עם קוביות פירות ההדר. נוסיף את הדבש ושמן הזית, ונערבב היטב כדי שהטעמים יתמזגו.
4. נוסיף את השקדים הקלויים והחמוציות המיובשות, ונערבב בעדינות.
5. נמליח ונפלפל לפי הטעם, ונקשט בעלי נענע טריים.
6. נגיש את הסלט בטמפרטורת החדר או לאחר קירור קל במקרר.