1. תחילה, נשטוף היטב את עלי הקייל והתרד תחת מים זורמים ונייבש אותם בעזרת מגבת נייר או מסננת. חשוב לוודא שהעלים יבשים כדי שהרוטב ייספג בהם בצורה מיטבית.
2. נחתוך את עלי הקייל לרצועות דקות ונשים בקערה גדולה. נוסיף את עלי התרד ונערבב בעדינות.
3. נוסיף לקערה את אגוזי המלך הקלויים והחמוציות המיובשות. נערבב שוב כדי שהמרכיבים יתפזרו בצורה שווה.
4. להכנת הרוטב: בקערה קטנה נערבב שמן זית, חומץ בלסמי, דבש וחרדל דיז'ון. נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ונערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
5. נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב בעדינות כדי שכל העלים יכוסו ברוטב.
6. נפזר מעל את גבינת הפטה המפוררת ונגיש מיד.