1. מתחילים בחימום התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2. קולפים את הסלק וחותכים לקוביות בגודל בינוני. מניחים בתבנית אפייה, מזלפים מעל שמן זית, מלח ופלפל, ומערבבים היטב.
3. צולים את הסלק בתנור כ-20 דקות, עד שהוא רך ומעט מקורמל.
4. בזמן שהסלק בתנור, שוטפים את הקייל ומסירים את הגבעולים הקשים. קורעים את העלים לחתיכות בגודל ביס.
5. מכינים את הרוטב: מערבבים מיץ לימון, שמן זית, דבש, מלח ופלפל בקערה קטנה.
6. בקערה גדולה, מערבבים את הקייל עם הרוטב ומעסים בעדינות את העלים כדי לרכך אותם.
7. מוסיפים את הסלק הצלוי, גרעיני חמניה, גבינת פטה ואגוזי מלך לקערה עם הקייל.
8. מערבבים בעדינות את כל המרכיבים יחד ומגישים מיד.