1. תחילה, יש לשטוף את הקייל היטב ולייבש אותו. לאחר מכן, יש לקרוע את העלים לחתיכות בגודל בינוני ולהניח בקערה גדולה.
2. בקערה קטנה, מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, הדבש, המלח והפלפל השחור עד לקבלת רוטב אחיד.
3. יוצקים את הרוטב על הקייל ומעסים את העלים בעדינות עם הידיים כדי שהרוטב ייספג היטב.
4. מוסיפים את גרעיני הדלעת הקלויים, החמוציות המיובשות וגבינת הפטה המפוררת לקערה עם הקייל ומערבבים בעדינות.
5. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. ניתן להוסיף עוד מלח או פלפל לפי הטעם.
6. מגישים את הסלט מיד או שומרים במקרר עד ההגשה. הסלט נשמר היטב במקרר למשך יום-יומיים.