1. מתחילים בהכנת הקוסקוס: מניחים את הקוסקוס בקערה גדולה ומוסיפים את המים הרותחים, שמן הזית והמלח. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד למשך 10 דקות. לאחר מכן, מערבבים את הקוסקוס בעזרת מזלג כדי להפריד את הגרגרים.
2. בזמן שהקוסקוס מתבשל, מכינים את שאר המרכיבים: קוצצים את הפטרוזיליה, הנענע והכוסברה. קולים את השקדים במחבת יבשה עד שהם מזהיבים קלות וקוצצים אותם.
3. לאחר שהקוסקוס מוכן, מוסיפים אליו את עשבי התיבול הקצוצים, גרגרי הרימון, השקדים הקלויים והחמוציות המיובשות. מערבבים בעדינות כדי לשלב את כל המרכיבים.
4. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה קטנה את מיץ הלימון, הדבש, מלח ופלפל לפי הטעם. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו בטעמים.
5. מגישים את הסלט בטמפרטורת החדר או לאחר קירור קל במקרר. הסלט טעים במיוחד ביום ההכנה, אך ניתן לשמור אותו במקרר למשך יומיים נוספים.