1. מתחילים בבישול הפסטה: מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה, מוסיפים מלח ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה. מסננים ומניחים בצד להתקרר.
2. בזמן שהפסטה מתקררת, חותכים את התותים לרבעים ומניחים בקערה גדולה.
3. מפוררים את גבינת הפטה ומוסיפים לקערה עם התותים.
4. קוצצים את עלי הבזיליקום ומוסיפים לקערה.
5. מוסיפים את הפסטה שהתקררה לקערה עם התותים, הגבינה והבזיליקום.
6. מוסיפים את אגוזי המלך הקלויים לקערה.
7. מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית והחומץ הבלסמי, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ושופכים על הסלט.
8. מערבבים בעדינות את כל המרכיבים עד שהסלט מתאחד והטעמים מתמזגים.
9. מגישים מיד או שומרים במקרר עד ההגשה.